Backning di. Backning.

Jag sitter i taxin från flyget. Har nyss landat i moderlandet. Så läser jag di.se och det är något jag ofta tänker att jag borde låta bli. Idag mer än någonsin. Jag läser om Carola Lemne, ny VD för Svenskt Näringsliv.Skärmavbild 2014-05-12 kl. 07.47.51

Sverige 2014, vår största affärstidning skriver så här “..Carola Lemne nickar instämmande så att de långa örhängena dinglar. Smyckena går ton i ton med hennes olivgröna tröja. Hon förefaller vänligt intresserad och lite distanserad.”

Det kanske stämmer, men hade man beskrivit Jens Spendrup på samma sätt?

Nej, fy förbenat. Det är en nyhets- och affärstidning de utger sig för att vara. I ett Sverige som skall ligga längst fram. Detta uttryck kändes förminskande och förlöjligande i mina ögon. Eller så är det bara jag som trott för mycket på våra framsteg. Innan vi hackar på andra kulturer borde vi se efter vilken kultur vi själva fostrar.

Backning di. Backning.

Join the discussion

Your email address will not be published. Required fields are marked *