Oskyldigt skyldig

Ett antal killar frikänns från brott. Det betyder inte att de inte gjort det, bara att man inte kunnat döma dem. De döms inte, men de är inte oskyldiga.

En flicka får inte sin upprättelse för de brott hon utsatts för. Hon var oskyldig, men får inte vara det. Hon bedöms mao av rättsväsendet, som skyldig.

Hur är detta möjligt?

Hur kan dessa gossar anse att det är sex de utövar? Det är våld. Vad är det dom triggar dem?

Vi saknar i allt större utsträckning verklighetsgrund och verkningsgrad i vårt samhälle. Vi behöver värderingar som manifesteras i vårt agerande. Det skall inte vara fundamentalister och terrorister blandat med avskum som formar samhället. Nej. Nej. Nej.

Jag röstar inte för en regering som inte kan upprätthålla ett trygghetssystem som följer sitt syfte. Jag har tyvärr inga alternativ heller.

Jag vill inte påstå att vi skall ha ett rättssystem som fäller oskyldig. Problemet är att vi har ett rättssystem som skyddar de skyldiga, på bekostnad av de oskyldiga.

Motreaktionen kommer tyvärr att bli hårdare med tiden. Antingen förfallet samhället helt och blir allt mer divergerat från samhällssyftet eller så kommer medborgarna att själva ta till handling. Sådana individer som är skyldiga men skyddas genom falsk oskuld kommer att steglas. Samhället blir då tvunget att skydda dem, genom att hålla dem åtskilda. Och det är ju vad vi vill.

Jag tänker på de stackars släktingarna till dessa monster. Jag tänker på den utsatta flickan och hennes familj. Men jag har INGA sympatier för pojkarna i fråga. Jag försöker i ren empatisk anda, men det finns inga sympatier. Inga som helst. De är en del av samhället, visst. Men de skall hållas åtskilda från samhället.

Jag vill ha tydlighet i medborgarnas skydd nu.

Join the discussion

Your email address will not be published. Required fields are marked *