Vinstbegränsningar

LockHär är en liten fundering mittinatten till vår nya “regering”. Så där innan jag, företagare som jag är, packar ihop datorn, hemma vid köksbordet.

Skulle inte ni kunna begränsa vinsterna i lite andra verksamheter också. Tag dagligvaruhandeln. Ja, låt oss begränsa hur mycket ICA med flera får ta ut i vinst. Jag menar, är det inte riktigt illa vilka marginaler de suger ur befolkningen? Bönderna får knappt ihop det så att de kan klara sig utan att hamna i bidragskarusellen. Ica handlarna åker Lotus. Det är klart, att utan dessa entreprenörer hade det egentligen varit ännu dyrare. De tjänar ju sitt levebröd på att vara VÄLORGANISERADE. Men ändå, begränsa dem!

Eller tag då matproducenterna istället. Borde man inte begränsa vilka marginaler de tar ut? Jag menar, de säger att de har knappa marginaler, men vi vet väl hur det ser ut där? Pumpa lite vatten i kycklingtutten så får du 20% högre intäkt, det är ok, men att utveckla och driva- det skall inte löna sig. Det kan vi inte tillåta. Eller är det så att MARKNADSKRAFTERNA över tiden styr de som bryr sig om sina kunders åsikter, snart driver mot bättre produkter? Men ändå, begränsa dem!

Eller tag mediebolagen? Skall de verkligen få tjäna pengar på böcker som används i skolan. Är det inte bättre att begränsa dem? Eller är det så att de SYSTEMATISERAT sitt arbete på ett sätt i en komplex värld, så att många andra får ett levebröd tack vare deras arbete. Men ändå, begränsa dem!

Eller ta de som arbetar med energi och råvaror.
Eller ta dem som arbetar med logistik och publika transporter.
Eller ta de som… ser ni vartåt detta barkar? det gör inte jag.

Bankerna lämnas orörda. Än så länge…

Kanske det vore bäst att begränsa politikerna. Varför skall de få mer än de behöver? Nej, bestäm en tillräckligt bra nivå för deras levnadsstandard och sätt lönen efter detta. Jag menar, är det någonstans vi inte skall ha folk med egenintressen så är det ju där.

Nu är det ju så, att ingen representant för denna regering läser mitt inlägg heller, så jag gör helt enkelt som jag tror att många andra kommer att göra. Drar en gammal filt över mig och blundar.

Join the discussion

Your email address will not be published. Required fields are marked *